Sastojci:
Za tijesto
- 250 g brašna
- 120 ml vode
- 20 ml ulja (2 kašike)
- malo kvasca
- 1 kašičica šećera
- malo soli
Za nadev
- kuvan paradajz gust ili kečap
- suhomesnato po uzboru
- malo maslina
- šaka proprženih šampinjona
- kačkavalj
- malo listova suve slanine
- origano
- komad tvrđeg sira
Priprema:
Umijesiti mekano testo od navedenih sastojaka pa ostaviti na toplom da malo odmori. Razviti što tanje na veličinu tiganja.
Od ove količine imaćete za 2 pice. Premazati tijesto paradajzom kuvanim ili kečapom, poređati sav prilog koji imate, posuti origanom.
Tijesto ne treba da narasta, pecite odmah. Poklopite tiganj i pecite na tihoj vatri oko 15-20 min. Tijesto mora biti tanko nikako debelo jer će izgoreti i neće se ispeći.
PRIJATNO!